top of page
Buiten vergaderen

Disc en Drijfveren Analyse

Dit is bedoeld voor iedereen die een inspirerend en praktisch instrument wil hebben voor persoonlijke ontwikkeling. De Disc analyse geeft inzicht in jouw bewuste en onbewuste voorkeuren. In hoe jij je gedraagt en communiceert als je wel én niet onder druk staat.

lucienne_wisemice_jan23 (36).jpg

De 4 kleuren van de Disc kunnen elkaar goed aanvullen. In een team is het prettig wanneer teamleden verschillende gedrag stijlen hebben.

Ieder mens heeft een unieke persoonlijke combinatie en intensiteit van de 4 DISC kleuren, die kleuren zijn gekoppeld aan 4 verschillende gedragsstijlen. (Dominant, Invloed, Stabiliteit en Conformistisch)
Je krijgt door middel van de DISC methode een helder inzicht in jouw gedrag hetgeen je veel zal leren over de communicatie met jezelf en anderen.

Disc geeft inzicht in je eigen gedrag en dat van de ander

De aanpak
Na de aanvraag ontvang je een link waarmee je een digitale vragenlijst kunt beantwoorden. Hieruit komt een gedragsanalyse. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Nadat jouw Disc -Analyse is aangemaakt maak ik een afspraak met jou om het profiel uitgebreid te bespreken. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur.  


Drijfverenanalyse
Je kan je Disc analyse eventueel ook uitbreiden met een Drijfverenanalyse. 
De Drijfverenanalyse brengt je meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Het geeft inzicht in waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat jou motiveert. Een drijfveer geeft weer wat we belangrijk vinden in het leven en vanuit welke situaties we geneigd zijn om in actie te komen.

DiSC_logo_02.png
bottom of page