top of page
Image by Marvin Meyer

Assessmentacteur

Wil je als assessment psycholoog of loopbaanadviseur het rollenspel meer impact geven? Wil je de rust van het observeren ervaren in plaats van zelf acteur te zijn? Wil je extra dimensie geven aan een rol in een rollenspel?

Dan is de inzet van een assessment acteur een heel goed middel om dit effectief te doen. Juist door de inzet van een derde partij, ervaren zowel de kandidaat als jij zelf de professionaliteit van een assessmentacteur.

Als assessment acteur help ik deelnemers te laten zien wat voor vaardigheden ze in huis hebben

Oproepen van competenties

Het inzetten van een acteur tijdens een assessment helpt bij het bepalen van de geschiktheid van de deelnemer voor een functie. Als  assessment acteur roep ik competenties en gedrag op die hierbij passen. Zo wordt helder in welke mate de deelnemer deze competenties daadwerkelijk in huis heeft.

 

Werkwijze

Ik speel uiteenlopende rollen, variërend van niveau (MBO-HBO-WO) afhankelijk van het assessment. Daarnaast schakel ik in gedrag zodat ik verschillende competenties oproep en de deelnemer in staat stel zoveel mogelijk vaardigheden van zichzelf te laten zien. Dit alles op een zo realistisch en natuurlijk mogelijke manier. 

Mijn ervaring is dat deelnemers kunnen opkijken tegen een rollenspel, maar vaak de spanning snel vergeten en er helemaal inzitten. Ze herkennen zichzelf vaak goed in de aanpak die ze gekozen hebben. "Zo zou ik het in het echt ook aanpakken" zeggen ze dan.

Samenwerken

Als assessment acteur werk ik nauw samen met de assessment psycholoog/loopbaanadviseur zodat alles in goed overleg gebeurt.

Ik werk met plezier regelmatig met assessment psychologe Iris Haaksma.

Op haar site vertelt zij over haar werkzaamheden en zoomt ze ook in op de rollenspelen. Je kunt daar ook meer lezen over mijn werkwijze.

bottom of page