L-Act Traningsacteren

“Trainingsacteren”

Wil je als trainer deelnemers met een theoretisch model laten oefenen? Wil je deelnemers met lastige gesprekken binnen werksituaties leren omgaan? Wil je als trainer laten zien hoe iemand overkomt op een ander?

Dan is de inzet van een trainingsacteur een heel mooi middel om dit effectief te oefenen. Juist door vaardigheden ook daadwerkelijk te oefenen, kunnen deelnemers het geleerde beter onthouden en toepassen.

Natuurlijke speelstijl

Bij het kiezen van de juiste trainingsacteur is speelstijl van belang. Ik hanteer een natuurlijke speelstijl. Dat houdt in dat ik op een geloofwaardige manier diverse personen, soorten gedrag en emoties  kan neerzetten. Ik zie mezelf als een levend leermiddel in de training.  Daarnaast is laagdrempeligheid belangrijk om te zorgen dat de deelnemers zich vrij voelen om te oefenen en zo durven te experimenteren met gedrag, zonder bang te zijn om fouten te maken. Ik zet me altijd in voor een veilig leerklimaat.

Feedback

Ik speel, observeer en behoud de helicopterview tijdens het rollenspel, om daarna feedback respectvol en to the point te geven. Hierdoor kan  de deelnemer, naast het ervaren van het rollenspel, zijn vaardigheden verder ontwikkelen. Belangrijk vind ik hierbij ook het benoemen van de sterke punten van de deelnemer

Theoretische bagage

Tijdens de training kan ik diverse theoretische modellen zoals LSD, 4G-Hamburgermodel, Roos van Leary, Belbin, kernkwadranten en het communicatiestijlenmodel toepassen. Daarnaast is het mogelijk  verschillende werkvormen en energizers in te zetten. Natuurlijk altijd in goede afstemming met de trainer.

Samenwerking met trainers

Als trainingsacteur werk ik nauw samen met de trainer. Ik vind het plezierig om in een voorgesprek onze verwachtingen en wensen goed op elkaar af te stemmen. Zo kunnen we elkaar tijdens de training goed begrijpen en aanvullen.

Contact

 

“Ze geeft aan deelnemers vertrouwen, biedt veiligheid, is creatief, enthousiast en flexibel”

Ik werk nu een jaar of 4 samen met Lucienne als trainingsacteur. Het onderwerp van de trainingen hebben te maken met huiselijk geweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en de meldcode.

Lees verder

SUZAN WEEGENAAR
Trainer van Weegenaar Trainingen