Opzien tegen een gesprek…..?

blog opzien tegen een gesprek
opzien tegen een gesprek

Afgelopen zondag was ik in het Fries museum in Leeuwarden en zag daar een video van performance kunstenaar Feike Beckers. Hij liet heel mooi zien wat er gebeurd als je tegen bepaalde gesprekken opkijkt. Hij had dat met name bij telefoongesprekken. Hij moest, voordat hij zover was om te bellen, zichzelf eerst belonen als een soort bemoediging. Voor hem werkte het om naar de supermarkt te gaan en lekkere koekjes uit te zoeken. Eenmaal in de supermarkt koste het ook moeite welke koekjes dan. Al met al duurde dit bij elkaar wel anderhalf uur. Het gesprek waar hij tegen opzag,  bleek  uiteindelijk maar anderhalve minuut te duren.

Nu was deze situatie wat uitvergroot. Maar wij hebben als mens toch allerlei mechanismen om datgene waar we tegen op zien, uit te stellen.
Herken je dit soort tijdrovende rituelen? En zou je  sneller en met meer zelfvertrouwen in gesprek willen gaan?
Kijk dan eens naar de mogelijkheden die gesprekscoaching je kunnen bieden.

Wat levert het je op?
Dat je meer uit je gesprekken gaat halen en je gespreksdoelen bereikt worden.  Je pakt makkelijker de regie in een gesprek en weet hoe je een gesprek kunt opbouwen en structureren. Kortom je zelfvertrouwen wordt groter en obstakels worden kleine drempels of zelfs dat niet meer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *