online werken als trainingsacteur

Een jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat ik merendeel dit jaar  “online “zou werken als trainingsacteur! Gedachten als dat het niet zou werken omdat je hoofd alleen maar zichtbaar is, veel non- verbale communicatie verloren gaat  en dat het zo afstandelijk is, heb ik toch moeten bijstellen. Want het werkt wel! Het klopt absoluut dat het anders is, maar rollenspelen werken ook prima online.

In het begin was het voor de meesten, ook voor mij wennen, maar al vrij snel leerde ik snel handiger en vertrouwder te worden met de online platforms zoals Zoom en MS teams. Ondanks dat je alleen mijn hoofd en handen ziet, kan er toch veel uit afgelezen worden en kunnen er diverse gesprekken geoefend worden. Naast trainingen zoals bv. Voor Veilig Thuis, werk ik ook veel voor assessments. Wat ook helpt is dat de nieuwe werkelijkheid ook zo is, dat we elkaar met name online spreken. Dus daardoor lijkt het ook op de realiteit.

Kortom online trainingsacteren is een goed alternatief voor het live acteren en bijgaand voordeel is  dat ik niet naar Den Haag of Apeldoorn hoef te reizen, mijn bereik is een stuk groter geworden. Dus als er nog een trainer of assessmentpsycholoog in Maastricht of Curaçao met mij wil werken als trainingsacteur, het is allemaal mogelijk!