Hoe breng ik slecht nieuws ?

 

We brengen natuurlijk het liefst positief nieuws, zeker in deze tijd. Maar het is de realiteit dat dat niet altijd het geval is. Het brengen van slecht nieuws is iets wat als lastig ervaren kan worden. Vaak hebben we daar geen routine in. Het is een gesprek dat je doorgaans ook niet wekelijks hoeft te voeren. En het slechte nieuws kan leiden tot een gesprek waar emoties kunnen gaan overheersen of dat iemand in de weerstand en in de verdediging schiet. En dan ben je plotseling verwikkeld in een lastig gesprek.

Dat zijn van die gesprekken waar ik als trainingsacteur in een training of ook in een assessment voor gevraagd wordt zodat de deelnemers daar mee kunnen oefenen. Slecht nieuws vraagt om duidelijkheid maar ook om tact en begrip. Er valt qua theorie wel veel over te vinden. Maar niet  hoe je het doseert op een goede manier en ook niet hoe het voelt om het te doen. Hoe is het voor jezelf. En ook, hoe komt het over op de ander?

Onlangs in een ontwikkel assessment voerde een deelnemer ook een slecht nieuws gesprek als leidinggevende met mij in de rol van medewerker. Hij was superduidelijk herhaalde zijn slechte nieuws ook uitgebreid, maar vergat daarbij enig begrip te tonen. Waardoor het wel heel overdonderend overkwam. Na het nogmaals oefenen merkte hij wat het effect was door meer begrip te tonen. Hij was heel blij met deze oefening, “ het werkt voor mij echt als een spiegel” zei hij enthousiast.

Wil je ook eens een lastig gesprek zoals een slecht nieuws gesprek oefenen ?  Waarbij je ook zelf kan voelen wat voor jou goed werkt en bij jou past en hoe het overkomt bij de ander.  Hoe je je effectiviteit kan vergroten?   Neem dan eens verder een kijkje op mijn website. Naast trainingsacteur ben ik ook gesprekscoach. zie gesprekscoaching  of neem vrijblijvend contact op.