Een trainingsacteur inzetten in een coaching?

Als ik op een verjaardag de vraag krijg wat voor werk ik doe, merk ik dat het vak trainingsacteur steeds bekender wordt. 10 jaar geleden keken ze me nog glazig aan, maar tegenwoordig hebben meer mensen wel eens gewerkt met een trainingsacteur in een training. De laatste jaren word ik ook steeds vaker gevraagd als trainingsacteur in coachtrajecten. Die verbinding word niet altijd gemaakt, maar ik merk en krijg ook naderhand terug dat het een waardevolle toevoeging kan zijn. Wat zijn nu redenen om te werken met een trainingsacteur in een coaching?

1. Het geeft de cliënt de mogelijkheid om nieuw gedrag uit te proberen of een moeilijk gesprek te oefenen.
Veel coaches gebruiken een sessie met een trainingsacteur om de cliënt de mogelijkheid te geven om alles wat tot dan toe besproken is, eens echt uit te proberen. Binnen een veilige situatie kunnen ze oefenen met voor hen nieuw gedrag

2. Cliënten kunnen direct ervaren welk effect hun gedrag heeft.
Wanneer cliënten bv. wel merken dat bepaalde gesprekken stroef lopen, maar geen idee hebben hoe dat komt, kun je naast erover praten als coach direct met inzet van een trainingsacteur laten ervaren wat er nu precies gebeurt. Naderhand krijgen ze terug wat het effect van hun gedrag is. Wat zijn de tops en wat zijn de tips? Ook dat kun je dan direct weer uitproberen.

3. Het kan een patroon doorbreken.
Soms kan je als coach vast komen te zitten in gesprekken met je cliënt. Een cliënt twijfelt bijvoorbeeld over wat de coach zegt en het gesprek kan zich herhalen. Door de inzet van bijvoorbeeld een rollenspel kan iemand zelf ervaren welk gedrag hij vertoont. Ook krijgt de cliënt feedback van een onafhankelijke derde, de trainingsacteur, met een frisse blik .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *