L-Act Traningsacteren

Coachingsacteren

Wil je als coach extra middelen in handen om je coachee in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen? Of wil je dat een coachee nieuw gedrag uit probeert? Wil je direct  laten ervaren waarom bepaalde gesprekken stroef verlopen?

Dan is de inzet van een coachingsacteur een goed middel om dit effectief te oefenen. Juist door vaardigheden ook daadwerkelijk te oefenen, kunnen coachees het geleerde beter onthouden en toepassen.

“Oefening baart kunst”

Zoals uitgelegd bij het trainingsacteren, kan het inzetten van een acteur tijdens een coachingssessie helpen de coachee een spiegel voor te houden  hoe iemand overkomt.  Veel coaches gebruiken een sessie met een coachingsacteur om de coachee de mogelijkheid te geven om alles wat tot dan toe besproken is, echt uit te proberen. Een veilige setting maakt het mogelijk  te experimenteren met nieuw gedrag.

Werkwijze

Tijdens de sessies kan ik rolwisselingen toepassen, verschillende communicatiestijlen inzetten en op verzoek andere werkvormen gebruiken. Mijn spel is altijd realistisch en afgestemd op de leervraag van de coachee.

Samenwerken

Als coachingsacteur werk ik nauw samen met de coach. Ik vind het
plezierig om in een voorgesprek onze verwachtingen en wensen op elkaar af te stemmen. Zo kunnen we elkaar tijdens de coaching goed begrijpen en aanvullen.

Contact