L-Act Traningsacteren

Assessment acteren

Wil je als assessment psycholoog of loopbaanadviseur het rollenspel meer impact geven? Wil je de rust van het observeren ervaren in plaats van zelf acteur te zijn? Wil je extra dimensie geven aan een rol in een rollenspel?

Dan is de inzet van een assessment acteur een heel goed middel om dit effectief te doen. Juist door de inzet van een derde partij, ervaren zowel de kandidaat als jij zelf de professionaliteit van een assessment acteur.

Oproepen van competenties

Het inzetten van een acteur tijdens een assessment helpt bij het bepalen van de geschiktheid van de deelnemer voor een functie . Als  assessment acteur roep ik competenties en gedrag op die hierbij passen. Zo wordt helder in welke mate de deelnemer deze competenties daadwerkelijk in huis heeft.

WERKWIJZE

Tijdens het assessment kan ik schakelen in rollen, niveau’s (MBO-HBO-WO) en variëren in gedrag zodat ik verschillende competenties oproep en de deelnemer in staat stel zoveel mogelijk vaardigheden van zichzelf te laten zien, dit alles op een zo realistisch mogelijke manier.

SAMENWERKEN

Als assessment acteur werk ik nauw samen met de assessment psycholoog/loopbaanadviseur zodat alles in goed overleg gebeurd.

Ik werk met plezier regelmatig met assessment psychologe Iris Haaksma. Op haar site vertelt zij over haar werkzaamheden en zoomt ze ook in op de rollenspelen. Je kunt daar ook meer lezen over mijn werkwijze. .https://www.irishaaksma.nl/samenwerking-lucienne-scholten/

Contact

“Ik werk regelmatig en graag samen met Lucienne als actrice in mijn assessments.”

Met haar rustige en vriendelijke voorkomen stelt zij kandidaten op hun gemak en creëert zij een veilige setting waarin zij zichzelf kunnen zijn. 

Lees meer

IRIS HAAKSMA
Assessment psycholoog &Loopbaanadviseur